Terug naar het overzicht

Start bouw appartementencomplex met sociale huur in Westergouwe

Op de foto staan wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege van Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur van bouwbedrijf Trebbe, die het startsein van appartementencomplex De Ploeger geven door in een kweekbak heideplantjes te planten op de bouwlocatie.

Onder het mom ‘heien maar!’ is donderdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen in Westergouwe. Dat deden wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege van Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom van bouwbedrijf Trebbe door het planten van heideplantjes op de bouwlocatie.

Het appartementencomplex gaat De Ploeger heten en wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis. Voor woningcorporatie Mozaïek Wonen is dit het 1e nieuwbouwproject in Westergouwe.

‘Markante blikvanger’

Deze symbolische 1e paal van De Ploeger is met recht een mijlpaal: het is het 1e appartementencomplex met sociale huurwoningen van Mozaïek Wonen in Westergouwe. “Ik ben blij dat we in Gouda, in de prachtige nieuwe wijk Westergouwe, meer sociale huurwoningen toevoegen. Want we willen dat er voor iedereen in Gouda een fijne plek moet zijn om te wonen, ongeachte de dikte van je portemonnee”, benadrukte wethouder Jan Kees Oppelaar. “De Ploeger wordt bovendien een markante blikvanger langs de N207 met een historische, pakhuisachtige uitstraling.”

Over De Ploeger

De 46 appartementen in De Ploeger worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Er komen 5 2-kamerappartementen en 41 3-kamerappartementen, verspreid over 7 woonlagen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Een eigen plek om te wonen is niet vanzelfsprekend. Er zijn duizenden woningzoekenden die steeds achter het net vissen. Daarom bouwen we meer sociale huurwoningen. Samen met gemeenten en ontwikkelaars kijken we hoe we onze opgaven versneld kunnen realiseren.”

De naam De Ploeger verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe. De straatnamen in de buurt van het gebouw zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook De Ploeger.

De verwachte oplevering van de woningen is in juni 2025. Bekijk meer informatie over De Ploeger.

Op de foto van links naar rechts: wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege van Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur van bouwbedrijf Trebbe.