Terug naar het overzicht

Sportpenning voor Goudse Waterpolovrouwen

Op de foto staan de 4 Goudse waterpolosters die met het Nationale waterpoloteam wereldkampioen en onlangs ook Europees Kampioen zijn geworden.

De 4 Goudse waterpolosters die met het Nationale waterpoloteam wereldkampioen en onlangs ook Europees Kampioen zijn geworden zijn geëerd met de Goudse sportpenning.

Sabrina van der Sloot, Brigitte Sleeking, Marit van der Weijden en Maartje Keuning maken deel uit van de Nederlandse Waterpoloselectie die op 28 juli vorig jaar in Fukuoka in Japan wereldkampioen werden door Spanje na penalty’s te verslaan. Voor het eerst na 32 jaar werden de Nederlandse vrouwen weer wereldkampioen. Afgelopen zaterdag werden ze ook nog eens Europees kampioen in Eindhoven, door opnieuw van Spanje te winnen in de finale.

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie reikte burgemeester Pieter Verhoeve samen met wethouder sport Michiel Bunnik en de erevoorzitter van de KNZB, Erik van Heijningen, de hoogste sportonderscheiding uit aan de 4 topsporters.

In Gouda is het de goede gewoonte om sporters die een uitzonderlijke prestatie leveren, individueel of met hun team, en die een bijzondere band hebben met Gouda, te eren met de Goudse Sportpenning. En dit is daar een heel mooie gelegenheid voor.

Foto: Sandra Zeilstra