Terug naar het overzicht

Servicepunt helpt ondernemers met verduurzamen

Zonnepanelen op een dak

Sinds kort staat het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB-MH) voor ondernemers klaar om hen te helpen met het verduurzamen van hun bedrijf. Het servicepunt beantwoordt vragen en geeft onafhankelijk advies over de beste manieren om te verduurzamen. Bijvoorbeeld door opties om energie te besparen op een rij te zetten, subsidies en fiscale regelingen in kaart te brengen of te schakelen met netbeheerder, verzekeraar, pandeigenaar of de gemeente.

Het servicepunt biedt 3 diensten aan:

  • Energie besparen: een adviseur komt op bezoek en denkt mee over isolatie en slimme manieren om energie te besparen. Ook kan het servicepunt advies geven over de belastingregelingen.
  • Zonnepanelen: het servicepunt denkt mee over verzekeringen, netcapaciteit en mogelijke samenwerking met een energiecoöperatie en helpt bij de aanvraag van subsidies.
  • Van het gas af: het servicepunt helpt ondernemers die van het gas af willen aan de hand van een stappenplan. Daarbij kijken ze of het bedrijf genoeg isolatie heeft, welke warmtebron geschikt is en of het bedrijf ook meteen zonnepanelen kan nemen.

Het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland is een samenwerking van de duurzaamheidsplatforms uit Midden Holland. Het wordt betaald door het bedrijfsleven, gemeentes, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijkheidsrelaties. Daarom kan het servicepunt zijn diensten gratis en onafhankelijk aanbieden in Gouda, maar ook in Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Kijk voor meer informatie op de pagina Gratis advies duurzaam maken bedrijf.