Terug naar het overzicht

Samen stoppen met roken tijdens Stoptober

Hand die een pakje sigaretten weigert.

Op 1 oktober is de 10e editie van de landelijke campagne Stoptober gestart. Iedereen die wil stoppen met roken kan alle steun krijgen om 28 dagen niet te roken. Meer dan 450.000 mensen deden de afgelopen jaren mee. Het werkt echt: ruim 70% van de deelnemers rookt de hele maand niet en de helft houdt het minstens 3 maanden vol.

Als u de Stoptober app gedownload heeft, ontvangt u elke dag positieve berichten die u aanmoedigen en helpen om uw stoppoging vol te houden, ook als het even wat minder gaat. Met filmpjes, puzzels, tips en adviezen helpen ze u door de moeilijkste momenten heen. Via Stoptober heeft u ook toegang tot een grote online community. Op Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram blijft u in contact met uw medestoppers en vindt u afleiding en support op de momenten dat u dat nodig heeft.

Deel uw eigen ervaringen, lees hoe het met andere stoppers gaat en ervaar de kracht van samen stoppen. Ze geven ook veel tips en informatie. Bijvoorbeeld via de website van Stoptober, op alle social media van Stoptober, in het bij Kruidvat gratis af te halen Stoptober Magazine en in de Stopcast; de podcast serie van Stoptober.

Vertel ook uw omgeving dat u gaat stoppen, zo kunnen zij u ook ondersteunen. Gaat u dit jaar ook de uitdaging aan? Kijk dan voor meer informatie over stoppen met roken op de website Ikstopnu.