Terug naar het overzicht

Samen stappen zetten naar een gezonder Gouda!

Wethouder Corine Dijkstra reikt de Partner van de maandwisseltrofee uit aan Pim Zoeteweij van Voedselbank Gouda.

In juni proostten wethouders Corine Dijkstra en Michiel Bunnik samen met Sport•Gouda en de GGD op de Goudse Markt bij de officiële start van het Gouds Preventieakkoord. Een raar gezicht als je bedenkt dat er maar liefst 60 Goudse organisaties hebben meegewerkt aan het akkoord. Het coronavirus liet het niet toe om dit met zijn allen te vieren. Daarom was het extra fijn dat op 11 oktober de 1e officiële bijeenkomst plaatsvond, tijdens de Goudse Sportcongresweek.

Het Preventieakkoord moet ertoe leiden dat Goudse inwoners meer gaan bewegen, het aantal inwoners dat rookt
en drinkt, afneemt en er meer beweegvriendelijke plekken komen in Gouda. Daarnaast moet het akkoord ervoor zorgen dat meer mensen ‘gewoon’ mee kunnen doen aan activiteiten in de sport-, cultuur- of in welke sector dan ook waar zij graag komen.

Initiatief Voedselbank Gouda

Een mooi voorbeeld om Gouwenaars te helpen met een gezondere leefstijl is een initiatief van Voedselbank Gouda. Met een bijdrage uit de Gouds PreventieakkoordPOT hebben zij nu budget om ervoor te zorgen dat gezinnen met weinig inkomen een gezond voedselpakket ontvangen, met voldoende verse groenten en fruit. Door dit initiatief werd de Voedselbank uitgeroepen tot 1e Partner van de maand van het Gouds Preventieakkoord. Daar hebben we op 11 oktober, gelukkig met een grotere groep, op kunnen proosten!

Ook aan de slag met een actiepunt uit het Gouds Preventieakkoord? Stuur dan een mail naar Aafke van Leeuwen.