Terug naar het overzicht

Ruim 100 extra parkeerplekken op Klein Amerika

Campers op de camperplaats Klein Amerika

Camperaars hoeven straks niet meer op het overwegend drukke Klein Amerika te overnachten, aan de rand van de Goudse binnenstad. Inmiddels hebben lokale ondernemers net buiten Gouda 4 camperterreinen gerealiseerd met in totaal 120 plekken. Die zijn bereikbaar richting Haastrecht en Oudewater en de Meije, midden in het rustige Groene Hart, en kunnen uitbreiden naar 150 camperplekken.

Dat betekent dat het stadsbestuur van Gouda de 29 overnachtingsplekken voor campers kan opheffen. Dat gebeurt per 1 november van dit jaar. Daardoor ontstaat ruimte voor ruim 100 extra parkeerplekken zonder het terrein bij Klein Amerika zelf te hoeven uitbreiden. Met deze extra parkeermogelijkheden voor bewoners en bezoekers speelt de gemeente bovendien alvast in op het in de toekomst deels autoluw maken van de binnenstad (bij de uitvoering van het wijkmobiliteitsplan binnenstad).

Campers blijven welkom

Campers blijven welkom in Gouda, ook op Klein Amerika (mits zij binnen de parkeervakken van 5 x 2,5 meter passen). Grotere campers kunnen terecht op de Groenheuvel. In de buurt van dat parkeerterrein aan de rand van het Groenhovenpark zijn 2 bushaltes met een rechtstreekse verbinding met de binnenstad. Bovendien hebben camperaars vaak hun eigen fietsen bij zich. Net als per 1 november op Klein Amerika geldt ook op de Groenheuvel dat camperaars er niet kunnen overnachten.

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) heeft begrip voor de beslissing van de gemeente en zal zijn website met informatie over Gouda vanaf 2025 aanpassen. Ook de gemeente gaat camperaars actief over de veranderingen en alternatieve parkeer- en overnachtingsmogelijkheden informeren.