Terug naar het overzicht

Opruimactie fietsen stationsgebied

Afgelopen weken is de gemeente weer gestart met de actie om weesfietsen, fietswrakken en te lang geparkeerde fietsen op te ruimen rond het station aan de centrumzijde.

De gemeente doet dat om 2 redenen.

Ten eerste willen we op deze manier zorgen dat er weer plek vrijkomt voor de fietsers die hun fiets daar willen stallen, zoals voor woon-werkverkeer en school. De stallingen zijn niet bedoeld voor lang parkeren.

De 2e reden heeft te maken met de werkzaamheden in het stationsgebied. Samen met ProRail realiseert de gemeente nieuwe fietsenstallingen met in totaal zo’n 3150 stallingsplekken. Dat is bijna een verdubbeling van het huidige aantal plekken. Op dit moment werkt ProRail hard aan de bouw van de oostelijke stalling, aan de kant van het busstation. Begin volgend jaar begint ProRail ook aan de westelijke stalling en de stalling in de kelder van het station. Daarom is het nodig nu alvast te beginnen met het opruimen van de te lang gestalde fietsen en weesfietsen. Totdat alle stallingen zijn gebouwd, vragen wij fietsers zoveel mogelijk te parkeren in de stalling aan de kant van het Huis van de Stad.

De fietsen die al lange tijd rond het station aan de centrumzijde staan, hebben inmiddels een oranje label gekregen met het verzoek de fiets binnen twee weken weg te halen.
Fietsen die te lang staan worden naar het fietsdepot gebracht waar de eigenaar op afspraak en tegen betaling de fiets kan ophalen.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de website van Gouda Spoorzone Zuid.
Meer informatie over handhaving fietsen vindt u op de website van de gemeente Gouda onder de rubriek vermiste of gestolen fiets.