Terug naar het overzicht

Oproep! Beeldende kunstopdracht Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Het Zuidelijk Stationsgebied Gouda ondergaat een metamorfose. Er komen betere voorzieningen voor reizigers. En een prettig stationsplein dat uitnodigt om de stad Gouda te verkennen. Omdat kunst een positieve invloed heeft op de beleving van het openbaar gebied, schenken we aandacht aan kunst op of rond het stationsplein. Een kunstwerk in het stationsgebied van Gouda geeft de omgeving allure. Het kunstwerk dient als ontmoetingsplek én als ‘landmark’, en zorgt voor een creatieve prikkel voor de passant. Het is een visitekaartje voor de hele stad.

Het zuidelijk stationsgebied is de entree naar het historische centrum van Gouda. In het gebied zijn een (historisch) stationsgebouw voor treinreizigers, een busstation en uitgebreide fietsenstallingen gesitueerd. Dit zorgt dagelijks voor veel bewegingen van passanten van binnen en buiten Gouda. Het gebied voorziet in veel groen en elementen om de publieksstromen te sturen. De locatie voor het kunstwerk is in of rond het stationsplein; de exacte locatie is nog niet vastgesteld.

Wilt u meer informatie? Op deze pagina op de website leest u meer informatie over de opdracht en kunt u zich meteen aanmelden.