Terug naar het overzicht

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Hand die een pakje sigaretten weigert.

‘De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan.’ Dat is de slogan van Rookvrije Generatie. Gouda wilt ook een stad zonder roken, in welke vorm dan ook. De afgelopen maand werd landelijk campagne gevoerd voor Stoptober, om zoveel mogelijk mensen op te roepen om te stoppen met roken. Ook zijn er in Gouda weer nieuwe plekken rookvrij geworden: de 2 buurthuizen; Buurtservicecentrum de Walvis en de Klup Gouda; en Cultuurhuis de Garenspinnerij. Zij zijn nu ook onderdeel van de Rookvrije Generatie. SPORT●GOUDA is de aanvoerder van de Rookvrije Generatie in Gouda.

Wethouder publieke gezondheid Anna van Popering-Kalkman: “Wij zijn vastberaden om onze stad gezonder en leefbaarder te maken voor toekomstige generaties. Door buurthuizen en cultuurhuizen nu ook rookvrij te maken, geven we een duidelijk signaal af dat we om de gezondheid en het welzijn van onze jeugd geven.”

Rookvrije Generatie Nederland

Rookvrije Generatie is een landelijke campagne. Zij willen jongeren beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken en hen aan te moedigen rookvrij op te groeien. Rookvrij Generatie werkt samen met scholen en de GGD om jongeren bewust te maken van de gevaren van roken.

Voor feiten en cijfers over roken in Gouda kunt u terecht op de website Op Weg Naar een Rookvrij Gouda. U kunt ook contact opnemen met Jeroen van Lokeren van Sport●Gouda, via jeroen.vanlookeren@sportpuntgouda.nl.