Terug naar het overzicht

Onthulling kunstwerk bij station

Dit is een oud nieuwsbericht.
Een artist impression van het Telepoort kunstwerk bij station Gouda.

Het Zuidelijk Stationsgebied van Gouda is compleet veranderd. Het busstation is vernieuwd, het voetgangersgebied is ruimer en aantrekkelijker geworden, er is meer groen en het stationsgebouw is opgeknapt.

Voor dit gebied is er ook aan een kunstwerk gewerkt: De Telepoort. Deze wordt 15 april op het Stationsplein onthuld. Voor dit kunstwerk hebben we eind 2020 een openbare oproep gedaan. Uit 3 ontwerpen is De Telepoort van Atelier ARI uitgekozen. Deze keuze is gemaakt door een speciale kunstcommissie, het kindercollege en verschillende groepen bewoners en schoolklassen. Op dinsdag 28 maart wordt het kunstwerk van de werkplaats naar Gouda vervoerd. Het kunstwerk wordt voor het station geplaatst en op locatie afgewerkt.

Kunstwerk De Telepoort

Met De Telepoort voegen wij een nieuw symbool aan Gouda toe. Niet een stroopwafel, geen kaas of kaars, maar een vernieuwende stadspoort die de weg wijst naar de oude binnenstad. Het kunstwerk doet denken aan de monumentale gebouwen van Gouda. En het spiegelende plafond van De Telepoort laat op een spannende manier het Stationsplein zien. 

U bent van harte welkom om 15 april om 11.00 bij de feestelijke onthulling aanwezig te zijn. Het programma start bij de Goudse piano in de stationshal.