Terug naar het overzicht

Ontdek alle speelplekken in Gouda met de nieuwe speeltuinenkaart

Dit is een oud nieuwsbericht.
Op de foto is een speelplek te zien met schommels, een glijbaan en een wipwap.

De gemeente Gouda kreeg laatst de Jantje Betonprijs voor meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Om alle speelplekken in Gouda nog makkelijker te kunnen vinden, is er nu een speciale speeltuinenkaart beschikbaar.

Traditionele speeltuinen met schommels en glijbanen, avontuurlijke natuurspeeltuinen, voetbalvelden of basketbalvelden: alles is gemakkelijk te vinden via deze kaart. Als kinderen, ouders of verzorgers op zoek zijn naar een speeltuin in de buurt, hoeven ze alleen de straatnaam in te vullen. Als u op zoek bent naar een plek om bijvoorbeeld te voetballen, skaten of basketballen, kunt u dit door de knop ‘kaartlagen’ aan te zetten. Met gekleurde stippen worden deze plekken zichtbaar op de kaart.

Met de kaart wil de gemeente Gouda laten zien dat er veel speeltuinen in de stad zijn met verschillende soorten toestellen. We willen kinderen en ouders/verzorgers uitdagen om naar buiten te gaan en te ontdekken welke speelmogelijkheden er allemaal in Gouda zijn. Zeker nu in de zomervakantie.

Over de Jantje Betonprijs

Gemeente Gouda mag zich 2 jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen. De Jantje Beton Prijs is een prijs voor de gemeente die werkt aan de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied. En daarnaast ook samen met kinderen en jongeren werkt.

In de speelbuurten binnen Gouda wordt gekeken naar de mogelijkheden voor het plaatsen van speciale speeltoestellen waarbij iedereen mee kan doen. Ook worden speelplekken zoveel mogelijk groener gemaakt en kiezen we voor duurzame speeltoestellen, want spelen is voor iedereen.