Terug naar het overzicht

Onbeperkt heen en weer varen tussen Gouda en Reeuwijk

Op de foto zien we een drukte van belang tijdens een eerdere Doorvaardag tussen Gouda en Reeuwijk.

Ook deze zomer zijn er weer Doorvaardagen. Op zaterdagen 13 juli en 31 augustus kan er onbeperkt heen en weer worden gevaren van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Mallegatsluis in Gouda en andersom. De gemeente Gouda organiseert deze Doorvaardagen samen met het Gouds Sluiswachtersgilde.

De bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk worden gewoonlijk 3 keer per dag op vaste tijden bediend. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag 4 keer per dag. Tijdens de Doorvaardagen zijn er geen vaste tijden en hoeven schippers er dus geen rekening mee te houden.

“Eén van de geweldige dingen aan Gouda is al dat water en groen in de buurt”, zegt wethouder Thierry van Vugt (o.a. Recreatie en Toerisme). “Tijdens de Doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. Als gemeente Gouda willen de vaarverbinding tussen de Reeuwijkse Plassen en de binnenstad van Gouda verbeteren. Beide doorvaardagen gebruiken we dan ook om te onderzoeken of de vaarverbinding juist dan méér wordt gebruikt dan gewoonlijk”.

De Doorvaardagen worden voor de 7e keer samen met het Sluiswachtersgilde Gouda georganiseerd. Zaterdag 13 juli vindt de Doorvaardag plaats van 10.00 tot 19.30 uur. Let op dat de Mallegatsluis die dag tot uiterlijk 16.45 uur wordt bediend. Voor de Reeuwijkse Plassen hebben schippers een ontheffing nodig. Meer informatie op de website Welkom in Gouda en via de Facebook-pagina van het Gouds Sluiswachtersgilde.

Foto: Yvonne Palsgraaf/gemeente Gouda. Een drukte van belang tijdens een eerdere Doorvaardag tussen Gouda en Reeuwijk.