Terug naar het overzicht

NLtraining verzorgt vanaf 2022 inburgeringstrajecten regio Midden-Holland

Wethouders arbeidsmarktregio Midden-Holland ondertekenen contract met taalaanbieder NL-Training voor het geven van inburgeringstrajecten aan statushouders. Personen van links naar rechts: Brigitte Leferink, Waddinxveen Jeroen Prins , directeur NL-Training Lavinja Sleeuwenhoek, Krimpenerwaard Inge Nieuwenhuizen, Bodegraven Reeuwijk Corine Dijkstra, Gouda

De regio Midden-Holland (gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen) heeft NLtraining de opdracht gegeven om vanaf 2022 het inburgeringsonderwijs in de regio te verzorgen. Het was nodig om deze opdracht te geven omdat op 1 januari 2022 de nieuwe Wet inburgering ingaat.

NLtraining kreeg de opdracht omdat het bedrijf een goed onderwijsaanbod heeft, met veel flexibiliteit op basis van hun ‘bouwstenenaanpak’. Hierdoor kan de statushouder op ieder moment en overal digitaal bij NL-Training hulp vragen. Ook kunnen zij in het leercentrum van NLtraining terecht in de avonduren en in het weekend.

Het doel van de nieuwe Wet inburgering is dat mensen die moeten inburgeren, sneller kunnen meedoen in de maatschappij. Ook moet de wet inburgeraars helpen om sneller een baan te vinden. Het is belangrijk om de Nederlandse taal te leren. Daarom verandert het inburgeringsstelsel, zodat nieuwkomers een betere kans krijgen om een goede start te maken in Nederland.

Gemeenten krijgen in deze nieuwe wet meer taken en verantwoordelijkheden. Zij worden verantwoordelijk voor het afnemen van een intake, de begeleiding van mensen die moeten inburgeren en de inkoop van het cursusaanbod om de Nederlandse taal (beter) te leren.

Op 20 september werd het contract ondertekend en maakten de gemeenten en NLtraining kennis met elkaar.

Op de foto: De wethouders arbeidsmarktregio Midden-Holland ondertekenen contract met taalaanbieder NL-Training voor het geven van inburgeringstrajecten aan statushouders. Van links naar rechts Brigitte Leferink (Waddinxveen), Jeroen Prins (directeur NLtraining), Lavinja Sleeuwenhoek (Krimpenerwaard), Inge Nieuwenhuizen (Bodegraven-Reeuwijk) en Corine Dijkstra (Gouda).

Fotograaf: Henriette Wijnen