Terug naar het overzicht

Nieuw bestuur voor Stichting 4 en 5 mei Gouda

Dodenherdenking op de markt in Gouda, met op de voorgrond de Nederlandse vlag.

Vanaf 2023 heeft de stichting 4 en 5 mei Gouda een nieuw beoogd bestuur. Dinsdag werden de nieuw beoogde bestuursleden benoemd door het college van Burgemeester en Wethouders. Na hun inschrijving, begin 2023, gaat het nieuwe bestuur officieel aan de slag met de voorbereidingen voor 4 en 5 mei 2023.

Na het opstappen van het vorige bestuur van de stichting (oktober 2021) heeft de dodenherdenking op 4 mei 2022 plaatsgevonden in een nieuwe opzet, georganiseerd door een interim projectgroep en met vele vrijwilligers in werkgroepverband. Na een evaluatie is eind van de zomer gestart met het werven van een nieuw bestuur.

Het nieuwe bestuur bestaat uit de volgende personen: Beoogd voorzitter Henk Korvinus en (algemeen) bestuursleden Lotte Groenendijk, Mohammed Mohandis. Verder zijn 3 bestuursleden benoemd uit een selectie van vaste vertegenwoordigers van organisaties te weten Stichting Gouds Metaheerhuis, (Lex van der Helm), het Veteranennetwerk; (Arthur van Vliet), en Libertum (Sigfried Janzing).

Foto: Astrid den Haan