Terug naar het overzicht

Moskee Assalam helpt energie besparen

Dit is een oud nieuwsbericht.
Een verzameling energiebesparende producten op een tafel, waaronder: tochtstrips, folie voor achter de verwarming, een waterbesparende douchekop en digitale tijdschakelaars

Afgelopen vrijdag deelden vrijwilligers van Moskee Assalam pakketten met energiebesparende producten uit aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Daarin zaten bijvoorbeeld tochtstrips, folie voor achter de verwarming en digitale tijdschakelaars. Deze producten besparen energie en zorgen voor een lagere energierekening.

Wethouder Michel Klijmij- van der Laan: “Besparen van energie is heel belangrijk voor een beter klimaat. Daarnaast hebben sommige mensen moeite hun energierekening te betalen. Wij willen deze mensen helpen. Daarom komen energiecoaches bij mensen thuis. Zij geven tips en advies om energie te besparen. Als mensen moeite hebben met het aanbrengen van eenvoudige maatregelen kunnen energieklussers daarbij helpen. En soms gaan we naar Goudse organisaties toe, waardoor we een grote groep tegelijk bereiken. Zoals nu, in samenwerking met Moskee Assalam.”

Groot bereik

De gemeente Gouda geeft energiebesparende producten aan mensen die weinig te besteden hebben. Zo helpen we energie en geld te besparen. De gemeente werkt hierbij samen met organisaties in de stad. De folders met tips liggen bij verschillende winkels en in het Huis van de Stad. Online zijn de tips te vinden op de website Maak Gouda Duurzaam. U vindt op deze website nog veel meer informatie.

Vraag hulp

Zijn deze tips niet voldoende en is uw rekening nog steeds te hoog? Aarzel dan niet en bel met de gemeente via telefoonnummer 14 0182 of kijk op de pagina Slim met geld.