Terug naar het overzicht

Minister Grapperhaus geïnteresseerd in Goudse aanpak corona

Woensdagmiddag bracht minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een werkbezoek aan Gouda. Het bezoek stond volledig in het teken van de handhaving van de coronamaatregelen in Gouda. De minister ging vooral in gesprek met boa’s en politiemensen over hun ervaringen in de dagelijkse praktijk. Ook nam hij een kijkje bij cameratoezicht, die ook een belangrijke rol speelt bij de handhaving van de coronamaatregelen.

Na ontvangst door de burgemeester, hoofd Stadstoezicht en teamchef politie Gouda en het ondertekenen van het gastenboek van de gemeente Gouda, ging de minister in gesprek met boa’s en politiemensen.

De praktijk

De minister nam ruim de tijd om in klein gezelschap te praten met medewerkers die dagelijks betrokken zijn bij met name de handhaving van de coronamaatregelen. Er werd onder andere gesproken over de complexiteit van de afhandeling van de coronabekeuringen, de persoonlijke ervaringen van de handhavers en handhaving van de mondkapjesplicht. Ook is er stil gestaan bij de impact die corona heeft op de privésituatie van de handhavers. Na het gesprek bracht de minister een bezoek aan cameratoezicht waar hij ook zelf even plaats nam achter de knoppen. 

“De minister was echt geïnteresseerd in onze ervaringen. Het was een plezierig gesprek waarin de minister  zijn lof uitsprak over de werkzaamheden die wij verrichten in deze, voor iedereen, lastige periode”, zegt boa Benjamin.
 
“De samenwerking tussen de boa’s en de politie is goed. We zijn elkaars verlengstuk. Deze situatie was voor ons allemaal nieuw. We moesten hierin onze weg vinden. De minister luisterde aandachtig naar ons verhaal”, zo laat agent Ton weten.
 
Minister Grapperhaus: “Een groot compliment aan onze handhavers, de politieagenten en de boa’s. Zij hebben zich vanaf het begin van de coronacrisis, nu al 9 maanden, dagelijks met grote inzet op nieuwe en extra taken geworpen. Dat is niet altijd makkelijk, maar ze zetten altijd die stap vooruit. Ook in deze crisis.”
 
De burgemeester, hoofd Stadstoezicht en teamchef politie Gouda hebben het bezoek van de minister aan Gouda zeer gewaardeerd. 

Foto: Oscar van der Wijk