Terug naar het overzicht

Meer dan 60 Gouwenaars in gesprek over vooroordelen en discriminatie

Gouwenaars in gesprek tijdens het eerste Stadsgesprek

Hoe kunnen we discriminatie in Gouda tegengaan? Meer dan 60 Gouwenaars van verschillende achtergronden bogen zich over die vraag tijdens het Stadsgesprek op dinsdagavond 8 november in de Chocoladefabriek. In dit 1e Stadsgesprek in een serie van 3 stonden onbewuste vooroordelen centraal. Hoe ontstaan ze, wat doen ze met u en anderen, en vooral: hoe kunt u ze herkennen?

Volgende Stadsgesprek

Het 2e Stadsgesprek op 28 februari 2023 draait om ‘moedige ontmoetingen’: Wat kunt u doen als het ongemakkelijk wordt? En waar liggen de grenzen? Hoe u vervolgens zelf in actie kunt komen om discriminatie tegen te gaan, is het thema van het 3e Stadsgesprek op 18 april 2023.

Libertum

De Stadsgesprekken worden georganiseerd door Libertum – interactief museum voor vrede en vrijheid – samen met Stichting 21 maart, het Antidiscriminatieplatform Gouda en de gemeente. Het doel is bewustwording: hoe meer mensen weten hoe discriminatie werkt, hoe beter het bestreden kan worden. Wie deel wil nemen aan het volgende Stadsgesprek, zelf in actie wil komen en/of gespreksleider wil worden, bijvoorbeeld in zijn eigen buurt, op school of op het werk, kan contact opnemen met Libertum via communicatie@libertum.nl.

Foto: Astrid den Haan