Terug naar het overzicht

Meedenken Achter de Waag

Achter de Waag is een versteende plek. Daarom maken we het plein groener en mooier. Omdat Achter de Waag een belangrijke plek in de stad is, kijken we verder dan alleen maar ‘vergroenen’. We bekijken ook de randen van het plein. We hebben samen met partners een visie opgesteld waarin we de toekomst van Achter de Waag hebben beschreven.

Water en groen zijn belangrijk in de visie. Net als een gezellige uitstraling van het plein. In de visie die de gemeente met partners heeft gemaakt, hebben we rekening gehouden met de verschillende belangen. In de film leggen we de visie uit.

U kon tot en met 30 september reageren op de visie. We ontvingen 26 reacties en 294 mensen gaven antwoord op de vraag ‘Welke van de 3 onderdelen vindt u het belangrijkst voor het plein?’ 39% koos voor Groen, 45% voor water en 16% voor Ruimte en ontmoeting (terras, bankjes, spel). Al deze reacties gebruiken we als informatie voor het ontwerp. Houd de projectpagina Groener Achter de Waag in de gaten voor de verdere ontwikkelingen rondom Achter de Waag. Hier vindt u ook meer informatie over het project.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.

Bent u iets van plan op of vlakbij Achter de Waag?

Bent u van plan om eind 2021 of begin 2022 iets op of vlakbij het plein Achter de Waag te organiseren? Dan hoort de gemeente graag van u zodat we uw plan en onze werkzaamheden om het plein groener te maken zoveel mogelijk op elkaar af kunnen stemmen. Bel ons of stuur een e-mail om dit samen te bespreken.