Terug naar het overzicht

Maak uw tuin groener en bestel de gratis tegeltaxi

Twee handen met groene handschoenen wippen een tegel uit de grond.

Legt u een geveltuintje aan, of vervangt u de tegels in uw tuin door groen? Wij helpen u graag door de verwijderde tegels gratis op te halen met de tegeltaxi. Deze nieuwe dienst van de gemeente rijdt van mei tot en met oktober op 6 verschillende dagen. De eerste ophaaldag is 22 mei. Alle opgehaalde tegels worden gerecycled.

Door tegels te vervangen door groen zorgt u dat het koeler blijft in de warme zomermaanden, en heeft u minder kans op wateroverlast tijdens zware regenbuien. Ook zorgt meer groen voor een prettige leefomgeving, zowel voor mensen als dieren. Kijk eerst of u van de tegels nog iets anders kan maken, zoals een tafeltje, bloembak of insectenhotel. Zo niet, dan komt u met de tegeltaxi zonder zorgen van uw tegels af.

Tegeltaxi aanvragen

U kunt de tegeltaxi aanvragen via het aanvraagformulier van de tegeltaxi. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden, en hoe u de tegels aan moet bieden. 1 van de voorwaarden is dat u de tegels vervangt door planten, bomen, gras of struiken. De tegeltaxi rijdt dit jaar op 22 mei, 5 en 19 juni, 3 juli, 4 september en 2 oktober. U kunt zich tot 1 week voor de ophaaldatum aanmelden.

NK-Tegelwippen

Gouda doet ook dit jaar weer mee met het NK-Tegelwippen. Gemeenten gaan daarbij met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. En elke tegel telt. Dus vergeet daarom niet uw gewipte tegels aan te melden op de website van het NK-Tegelwippen. Maakt u gebruik van de tegeltaxi? Dan geven wij dat voor u door.