Terug naar het overzicht

Maak uw tuin groener en bestel de gratis tegeltaxi

Dit is een oud nieuwsbericht.
Een persoon haalt tegels weg met een schop

Legt u een geveltuintje aan of vervangt u de tegels in uw tuin door groen? Wij helpen u graag door de verwijderde tegels gratis op te halen met de tegeltaxi. Deze dienst van de gemeente rijdt van april tot en met oktober op 7 verschillende dagen. De eerste ophaaldag is 8 april. Alle opgehaalde tegels worden gerecycled.

Door tegels te vervangen door groen zorgt u dat het koeler blijft in de warme zomermaanden, en heeft u minder kans op wateroverlast tijdens zware regenbuien. Ook zorgt meer groen voor een prettige leefomgeving, zowel voor mensen als dieren. Kijk eerst of u van de tegels nog iets anders kan maken, zoals een tafeltje, bloembak of insectenhotel.

Tegeltaxi aanvragen

U kunt de tegeltaxi aanvragen via de pagina Tegeltaxi. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden, en hoe u de tegels aan moet bieden. 1 van de voorwaarden is dat u de tegels vervangt door planten, bomen, gras of struiken. De tegeltaxi rijdt dit jaar op 8 april, 6 mei, 27 mei, 24 juni, 22 juli, 9 september en 14 oktober. U kunt zich tot 1 week voor de ophaaldatum aanmelden, tenzij de tegeltaxi eerder vol zit.