Terug naar het overzicht

Lokaal initiatief biedt bewoners azc Gouda buitensport aan op locatie

Man trekt zich op aan optrekstang

Behalve op GoudAsfalt staat er nu ook een Gymboxx bij het azc aan de Molenwiek in Gouda. Een Gymboxx is een zeecontainer die verbouwd is tot een mobiele buitensportschool. Hiermee hebben nog meer mensen de mogelijkheid om te sporten en om voldoende te bewegen.

De komst van de Gymboxx is een waardevolle aanvulling voor het azc. Het is belangrijk dat de bewoners een zinvolle dagbesteding geboden wordt, en sporten is daar een prima voorbeeld van. Zeker nu het langzamerhand mooier weer begint te worden.

Gouwenaar Jelle Rietveld nam het initiatief tot de plaatsing van de Gymboxx nadat hij daar met vertegenwoordigers van het COA over in gesprek was geraakt. Jelle is de bedenker van de Gymboxx en plaatste er enkele jaren geleden al een op Goudasfalt. Enkele honderden Gouwenaars maken daar regelmatig gebruik van en inmiddels staan er al meerdere in Nederland. 

De komst is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Jelle Rietveld, azc Molenwiek, gemeente Gouda en SPORT•GOUDA. 

Enkele bewoners van het azc zijn opgeleid om als begeleider bij de buitensportschool actief te zijn. Wethouder Michiel Bunnik is blij met de komst van deze sportvoorziening: “Als gemeente vinden wij het belangrijk dat alle inwoners van onze stad de kans hebben om te sporten en om voldoende te bewegen. Daarom is het heel fijn dat dit is gelukt dankzij een mooie samenwerking met het COA, een lokale ondernemer en SPORT.GOUDA.

Foto: Astrid den Haan