Terug naar het overzicht

Leerlingen maken Gouda een stukje groener tijdens boomfeestdag

Dit is een oud nieuwsbericht.
Op de foto staan verschillende kinderen en wethouder Michel Klijmij-van der Laan bij een boom tijdens de boomfeestdag.

Ieder kind een boom” is het simpele doel van de boomfeestdag in Gouda. Leerlingen uit groep 6 van basisschool de Triangel kwamen woensdag 15 november samen om bomen te planten tijdens deze boomfeestdag.

In de buurt van de Gouderaksebrug ligt een beginnend ecologisch bos. Met de inzet van de leerlingen zijn daar 12 bomen geplant. Ze leerden daarbij over de soorten bomen die ze plantten, zoals notenbomen, hazelaars, meidoorns, lindes en lijsterbessen. Daarnaast kregen ze een speciale workshop over wormen. Daar leerden de kinderen hoe wormen zorgen voor een gezonde bodem en hoe een gezonde bodem zorgt voor gezonde bomen. De wormen werden onderzocht en rondom de vers geplante bomen geplaatst.

De feestelijke dag werd geopend door wethouder duurzaamheid en groen Michel Klijmij-van der Laan en kinderwethouder Luc. Samen plaatsten zij een paal als herinnering aan de dag. Michel Klijmij-van der Laan: “Vandaag laat weer zien hoe belangrijk het is om de nieuwe generatie enthousiast te maken over de natuur. De kinderen leren door te doen en dragen ook nog eens bij aan een groener Gouda. Wat mij betreft een geweldige aanpak voor elke boomfeestdag!” De boomfeestdag wordt jaarlijks gevierd in Gouda en staat open voor alle scholen. De gemeente organiseert de boomfeestdag in samenwerking met de ODMH/de Zwanebloem. Dit jaar ook in samenwerking met Karin Heijstraten van Soroptimist Gouda en Marc Meijer van het Norminstituut.

Foto: Astrid den Haan