Terug naar het overzicht

Led-verlichting Goudse Rugby opgeleverd

Een paar jaar geleden is het rugbyveld van RFC Gouda vergroot om tegemoet te komen aan de groei van de club. Tijdens deze uitbreiding gaf de vereniging aan de veldverlichting graag gelijktijdig om te zetten in led-verlichting. Deze klus is in nauw overleg met de rugbyvereniging en de gemeente Gouda, onder leiding en in opdracht van SPORT•GOUDA aangepakt. RFC Gouda heeft de verlichting vorige week officieel in gebruik genomen.

Duurzame en veilige sportomgeving

De gemeente en SPORT•GOUDA hebben de wens om sportaccommodaties te verduurzamen. Daarom zijn laatst alle 12 armaturen van de lichtinstallatie bij RFC Gouda vervangen door led-armaturen. Hiermee bespaart de vereniging 22% aan energie, terwijl het veld veel beter verlicht is. Wethouder Sport, Michiel Bunnik: “Verduurzaming en klimaat zijn belangrijke onderwerpen voor de gemeente. Vanuit de klimaatdoelstellingen én kostenbesparing stimuleren we sportverenigingen om energie te besparen. De nieuwe led-verlichting bij RFC Gouda is een mooi voorbeeld van een verduurzaming die de komende jaren ook een forse besparing voor de vereniging oplevert.”

Tevreden over samenwerking

Gert Jaap Mooij, voorzitter van RFC Gouda laat weten: “RFC Gouda is blij met de nieuwe led-verlichtingsinstallatie op haar veld aan de Uiterwaardseweg. Al jaren streven zowel RFC Gouda als de gemeente naar een duurzame, veilige sportomgeving. In de jaren hiervoor door onder andere verruiming van de veldencapaciteit om invulling te geven aan het groeiend ledenaantal, maar ook in de verduurzaming van het sportpark met de directe investering in led-verlichting. Mede door de proactieve houding van de gemeente en de medewerkers van SPORT•GOUDA is in zeer korte tijd een prachtige installatie geleverd waarmee RFC Gouda de komende jaren een forse besparing op de elektriciteitskosten realiseert. Ook worden we begeleid met de aanvraag voor de juiste subsidies die deze investering draaglijker maakt. Ook dank aan de buurtbewoners die door directe en opbouwende feedback hebben gezorgd dat tijdens de installatie de kinderziektes met betrekking tot afstelling snel verholpen zijn.”

Foto: Pim Mul