Terug naar het overzicht

Koninklijke erepenning voor jarige Gouda’s Liedertafel

Burgemeester Verhoeve overhandigt de Koninklijke erepenning aan leden van de Liedertafel.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van mannenkoor Gouda’s Liedertafel op zaterdag 7 januari reikte burgemeester Pieter Verhoeve uit naam van Koning Willem Alexander de Koninklijke erepenning uit aan de voorzitter Piet van Vliet. Gouda’s Liedertafel ontvangt de Koninklijke erepenning vanwege hun 100-jarig bestaan.

Jubileumjaar

Mannenkoor Gouda’s Liedertafel is precies 100 jaar geleden op 7 januari 1923 opgericht na een fusie van mannenkoor DOK (Door Oefening Kunst) en het sigarenmakerskoor. Dit jubileumjaar heeft het koor een aantal speciale activiteiten in de planning staan waaronder een jubileumconcert in het najaar.

In een koor zingen doe je samen

Burgemeester Verhoeve: “Dit jubileum is een mooi moment om Gouda’s Liedertafel in het zonnetje te zetten. Want zij doen meer dan alleen samen zingen. Er zit ook een belangrijke sociale component aan. Dat zag je in coronatijd toen samen live zingen niet meer mocht, maar de leden toch activiteiten met elkaar bleven ondernemen.”

Mannenkoor Gouda’s Liedertafel heeft op dit moment 48 enthousiaste koorleden. Zij zingen moderne muziek, bekende mannenkoorliederen, musical- en operettemelodieën. Het koor treedt regelmatig op in binnen- en buitenland en repeteert elke week.

Koninklijke erepenning

Een Koninklijke erepenning wordt verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van een vereniging of instelling. Alleen de Koning kan de erepenning toekennen, die strikt op naam van de ontvangende instantie is. De vereniging mag vanaf het moment van uitreiking de onderscheiding in woord en/of beeld op briefpapier of gedrukte stukken vermelden.