Terug naar het overzicht

Komst 2e Knarrenhof in Gouda

Taart met afbeelding van Westergouwe, de logo's van de gemeente Gouda en Knarrenhof en de tekst 'Knarrenhof in Westergouwe'

Er komt een 2e Knarrenhof in de wijk Westergouwe. De ondertekening voor dit nieuwbouwproject vond vandaag plaats door de wethouders Rogier Tetteroo en Michiel Bunnik en Knarrenhof®. Het gaat om 23 woningen, grondgebonden en appartementen in 2 lagen. Dit alles binnen het Knarrenhofconcept waarbij de bewoners afspreken naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen.

De 1e Knarrenhof  in Gouda is Het Groene Hof. Dit is eind 2021 opgeleverd en bestaat uit appartementen. De grote wens van de Stichting Knarrenhof en de gemeente Gouda was om ook een grondgebonden hof in combinatie met sociale huurwoningen te kunnen realiseren.

Nel Sangers van Knarrenhof is erg blij met deze ontwikkeling: “De behoefte aan dit soort levensloopbestendige woningen is groot. Er staan voor dit bewonersinitiatief in Gouda al ruim 300 huishoudens ingeschreven voor een Knarrenhofwoning in Gouda. Er is nu een mooie plek in Westergouwe gevonden waar deze gemeenschap van actieve senioren een mooie woning kan betrekken. Waar nabuurschap centraal staat en waar mensen dus naar elkaar omkijken en het ontwerp garandeert dat ontmoeting centraal staat”, aldus Sangers.

Het project betreft een mix aan sociale huur, betaalbare en gewone koop. De sociale huurwoningen worden gebouwd in combinatie met een woningbouwcorporatie. Wethouder Rogier Tetteroo (Bouwen en Wonen): “Het is een prachtig concept voor senioren waar veel behoefte aan is. Realisatie van dit soort projecten brengt ook een stukje doorstroming op gang, waardoor eengezinswoningen weer beschikbaar komen voor gezinnen. Bovendien past dit heel goed bij een inclusieve wijk als Westergouwe. Een wijk voor alle prijsklassen en waar iedereen zich thuis voelt.”

Foto: Astrid den Haan