Terug naar het overzicht

Kom naar het mobiele energieloket

Het mobiele energieloket, gefotografeerd van de achterkant. De zijkant is verschillende tinten oranje, met een plaatje van de zon, en de tekst 'Deze bus wekt stroom op!', achterop staat 'Energieloket, Duurzaam en Energie'

Wilt u meer informatie over energiebesparende producten? Wilt u weten waar u moet beginnen als u uw huis duurzaam gaat maken? Het mobiele energieloket van de gemeente Gouda staat regelmatig op verschillende plekken in de stad. U kunt hier veel verschillende vragen stellen, maar ook zien hoe bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp werkt. Daarnaast kunt u er achter komen hoe een zonnecollector of zonneboiler in elkaar zit of informatie krijgen wat nou de beste dikte is van muur-, of dakisolatie.

In stappen

Een stappenplan voor uw huis is te vinden op de website van Maak Gouda Duurzaam. Belangrijk om te weten voordat u apparaten aanschaft: ga eerst isoleren! Via de vloer, de muren en het dak verdwijnt namelijk veel warmte. Ook via de voordeur. U kunt al beginnen met simpele oplossingen, die niet veel geld kosten maar wel energie besparen. Dat noemen we kleine maatregelen.

Gratis advies

Onafhankelijke energiecoaches, opgeleid door de gemeente, geven u gratis advies. Zij kunnen na dit gesprek ook bij u thuis komen, zodat u weet welke aanpassingen het meeste effect hebben. Op de pagina Gratis energieadvies vindt u meer informatie.

Locaties

U vindt het mobiele energieloket op 3 maart op de Nieuwe Markt (Agnietenkapel) en op 11 maart bij de Go Stores (Gamma). Het mobiele energieloket staat er beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.