Terug naar het overzicht

Jeugdlintjes voor 11 Goudse jongeren

Op vrijdag 27 november ontvingen Anne-Rieke van Kempen, Esmay Oosterwijk, Didier Klip Floortje Bregman, Noortje Otten, Christie Meijer, Yente Schols, Kiene de Witt Wijnen, Odelia van de Most, Boaz van der Most en Else van der Most het jeugdlintje ‘De Goudse Ster’ uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Ruben Mourik. De jeugdlintjes zijn uitgereikt tijdens een bescheiden feestelijke bijeenkomst in het stadhuis.

Gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Zij zijn een voorbeeld en verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury alle voordrachten.

Anne-Rieke van Kempen

Anne-Rieke is op 15-jarige leeftijd begonnen als vrijwilliger bij de zwemvereniging met het watervrij maken van kinderen. Inmiddels heeft zij alle benodigde diploma’s zoals lesgever en Examinator Nationale Zwemdiploma’s gehaald. Daarnaast is zij actief bij de Goudse Reddingsbrigade en was ze afgelopen zomer actief als lifeguard.

Esmay Oosterwijk

Esmay staat symbool voor alle jeugdleden van de zwemvereniging, die wekelijks assisteren bij het geven van zwemles of training met name aan de Goudse jeugd. Na het halen van diploma’s is Esmay als 10-jarige begonnen met helpen bij het watervrij maken van nieuwe jeugdleden. Na het volgen van interne cursussen is zij gegroeid in haar taak en geeft ze momenteel zelfstandig les. Daarnaast is zij verder gegaan bij het synchroonzwemmen en stelt haar kennis en kunde beschikbaar als trainer bij de jongere kinderen.

Didier Klip

Didier voetbalt vanaf zijn 6e bij ONA en zet zich naast het voetbal als vrijwilliger in bij de vereniging. Hij begeleid jonge leden en is actief bij evenementen en andere activiteiten. Als jonge voetballer is Didier opgeklommen tot selectiespeler, maar een groot voorbeeld voor anderen. Hij geeft trainingen aan jeugdige voetballers en begeleid een jeugdteam op zaterdag. Ook heeft hij een clinic verzorgd voor jeugdige leden en andere kinderen. Tijden het Jubileumjaar heeft hij veel assistentie verleend.

Floortje Bregman, Noortje Otten, Christie Meijer, Yente Schols en Kiene de Witt Wijnen

De vriendinnen hebben zelfstandig, gezamenlijk de coronahelpers opgezet toen de maatregelen rondom het covid-19 ingesteld werd. De coronahelpers hebben zich aangesloten bij Samen voor Goud en zijn boodschappen gaan doen voor mensen die zelf niet in staat waren om naar de supermarkt te gaan.

Odelia, Boaz en Else van der Most

Odelia, Boaz en Else bedachten de (be)Zorgbus tijdens de eerste lockdown. Het is geen brievenbus of postbus, maar een Zorgbus waar ze tekeningen en brieven mee bezorgden aan mensen die zorg nodig hadden. Ze bedachten om alle knutsels van kinderen in Gouda te verzamelen en eerlijk te verdelen. Boaz zorgde ervoor dat de website up to date bleef en dat foto’s op social media werden geplaatst. In samenwerking met Stichting Present Gouda heeft de Zorgbus alle knutsels bezorgd bij ouderen, mensen met een beperkingen of psychische aandoening en vooral op plekken waar niet veel aandacht naar toeging.

Jeugdlintje

Het jeugdlintje, de Goudse Ster is in het leven geroepen als een blijk van waardering voor jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. De Goudse ster wordt sinds 2009 jaarlijks op of nabij 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Kent u ook een jongere die u zou willen voordragen? Kijk dan op de pagina Jeugdlintje – Goudse Ster .

Foto: Astrid de Haan