Terug naar het overzicht

Irene Moors presenteert: de lekkerste kazen van Nederland

De kazen worden gekeurd op het podium op de Markt tijdens 1 van de vorige edities van de Gouda Cheese Awards.

De finalisten van de Gouda Cheese Awards 2024 zijn bekend. De kazen die doorgaan voor goud, zilver en brons in de categorie Gouda 48+ jong belegen zijn: Lutjewinkel1916 Verfijnd & Romig (Velder), Gouda Vergeer Jong Belegen (Vergeer Holland B.V.) en Zuivelhoeve Subliem ( Zuivelhoeve). In de categorie geitenkaas 50+ oud strijden Amalthea Oud (Amalthea Group B.V.), Rouveens Roem Geit (Rouveen Kaasspecialiteiten) en Saantje Oud (Velder) om de titel ‘lekkerste kaas van Nederland’.

Welke kazen winnen goud?

Daarom draait het donderdag 6 juni in de spannende finale op de Markt in Gouda. Het decor van de Gouda Cheese Awards 2024 vormt de traditionele Gouda Kaasmarkt, waar boeren en handelaren nog altijd met een handjeklap onderhandelen over de prijs. De wedstrijd wordt om 10.00 uur geopend met het luiden van de kaasbel door Irene Moors. Ze volgt daarmee Ramon Beuk en Anita Witzier op als presentator van de Gouda Cheese Awards.

Tips van Jadis Schreuder

De beslissende keuring van de 6 lekkerste kazen van Nederland is van a tot z te volgen. Op een groot podium onderwerpen Goudse locoburgemeester Thierry van Vugt, vlogster en presentatrice Leoni Goudkuil én Jadis Schreuder (The Lemon Kitchen) de genomineerde kazen aan de laatste, allesbeslissende smaaktest. Jadis Schreuder, die volgend voorjaar haar 3e kookboek uitbrengt, maakt ook ter plekke een paar gerechtjes met kaas die een paar gelukkigen uit het publiek mogen proeven.

Trio Top met Joris Lutz

Natuurlijk draait alles om de kaas, maar ook de muziek smaakt naar meer. Want er treedt een uniek drietal op: Trio Top. Oftewel frontman Joris Lutz (bekend van diverse radio- en tv-stations) met zijn metgezellen Martin Bakker en Evert Josemanders (Het Groot Niet Te Vermijden).

Zien, horen en proeven

Er is dus genoeg te zien, te horen en te proeven. Slenter over de Gouda Kaasmarkt, ga op de foto met Frau Antje, luister naar muziek van Trio Top en pik een lekker blokje finalekaas mee. Het event duurt van 10.00 tot 13.00 uur en is gratis.

Foto: Astrid den Haan