Terug naar het overzicht

Inschrijven voor bedrijven geopend

Een jonge vrouw in witte kleding met een witte hard-hat oog- en oorbescherming in een fabriek.

De grote krapte op de arbeidsmarkt legt een flinke druk op de schouders van werkgevers. BinnenKijken bij Bedrijven helpt ze om gemotiveerde werknemers te vinden. Het jaarlijks terugkerende event – waarbij bedrijven hun deuren openen voor werkzoekenden, carrièreswitchers, stagiaires, zij-instromers en herintreders – wordt gehouden van 13 t/m 17 maart 2023. Vanaf vandaag kunnen ondernemers zich weer inschrijven voor deelname.

BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB) wordt georganiseerd door het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland voor de gemeenten in deze arbeidsmarktregio: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Alle branches kunnen meedoen: van logistiek, bouw en transport tot zorg, schoonmaak, groen, techniek, ICT en zakelijke dienstverlening. Dit jaar levert ook het onderwijs een actieve bijdrage, als werkgever én voor de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

Matches

Samen halen de bedrijven alles uit de kast om belangstellenden te werven, te inspireren, te leren kennen en in het mooiste geval een match te maken. Projectleider Maya van Es: “Rondleidingen, speeddates, demonstraties, workshops: ieder bedrijf houdt zijn eigen binnenkijk-dag. BKBB is een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen. Potentiële medewerkers krijgen zo een goed beeld van hun mogelijkheden binnen een bedrijf. En werkgevers zien wie geknipt is voor de job!”

WSP Midden-Holland

WSP stimuleert werkgevers om op een mensgerichte, slimme en financieel aantrekkelijke manier te ondernemen om méér mensen in de arbeidsmarktregio aan het werk te helpen én te houden.