Terug naar het overzicht

Holocaustherdenking in Gouda

Op de foto ziet u het poortje van de voormalige Joodse begraafplaats aan de Boelekade in Gouda.

Nooit meer. Wereldwijd herdenken we eind januari de slachtoffers van de Holocaust met dát idee: nooit meer. Ook in Gouda staan we zondag 30 januari stil bij de Holocaust om onze bijdrage te leveren aan het voorkomen van discriminatie en genocide. Voor en met de gemeente organiseert Libertum, het voormalige Verzetsmuseum Zuid Holland, om 19.00 uur een prachtige uitzending op Gouwestad TV. U kunt de uitzending ook bekijken via het YouTube-kanaal van Gouwestad TV.

Indrukwekkend programma

Speciaal voor de Goudse herdenking zal opperrabbijn Jacobs het Jiskor opzeggen en antwoord geven op een belangrijke vraag: moeten wij de Holocaust nog herdenken in deze tijd? Ook burgemeester Pieter Verhoeve houdt een korte toespraak. Andere bijdragen zijn van stadsdichter Peter Noordhoek, Sophie Heesen, Soesja Citroen, kinderburgemeester Junia de Ridder en Sigfried Janzing, directeur van Libertum. De presentatie is in handen van Sofie de Bruin, en niemand minder dan Roel Spanjers is verantwoordelijk voor de muziek.

Uitzending en herhaling op Gouwestad TV

U kunt de herdenking volgen op Gouwestad via KPN kanaal 1499, XS4ALL kanaal 1499, Delta kanaal 12, Rekam/Caiway kanaal 12 en Caiway Glasvezel kanaal 12. De uitzending wordt herhaald op zondag 30 januari om 22.00 uur, en op maandag 31 januari om 10.00 én 16.00 uur. Getuigenis is 1 van de kernthema’s van Libertum, die voor deze herdenking nauw samenwerkt met de Stichting Antisemitisme Preventie en het Gouds Metaheerhuis.