Terug naar het overzicht

Hoe gaat het met de Oekraïense vluchtelingen in Gouda?

Oekraïense vlag voor het Huis van de Stad.

De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Blokkerlocatie is inmiddels bijna helemaal klaar. Er is hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. We bedanken de vele inwoners die hebben geholpen als vrijwilliger bij het in elkaar zetten van bedden, kasten en het schoonmaken. Ook de vele inwoners die spullen hebben gebracht of zich hebben aangemeld om op wat voor manier dan ook hun steentje bij te dragen: hartelijk dank!

Een blik op de activiteiten

Op dit moment zitten er ongeveer 160 bewoners in het pand, krijgen de kinderen scholing via de Brede School en zijn er spreekuren op het gebied van werk, inkomen en zorg. Ook zijn er meerdere activiteiten, zoals contacten tussen jongeren, knutselen en Engelse les. Het aanbod dat bij ons binnenkomt, is op dit gebied ook overweldigend. Omdat de bewoners uit een oorlogssituatie komen, bouwen we het activiteitenaanbod rustig op. Als u wilt helpen als vrijwilliger, dan kunt u zich aanmelden via vip@gouda.nl. Sommige bewoners willen graag aan het werk.

Oproep voor gastgezinnen

Er worden ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen bij gastgezinnen in Gouda. De scholing en het aanbod van activiteiten in de Blokker-locatie geldt ook voor hen. Mocht u Oekraïense vluchtelingen thuis opvangen of kent u gastgezinnen, dan kunt u zich aanmelden via noodopvang@gouda.nl. Wij informeren u ook graag over de (financiële) mogelijkheden die er zijn.

Wilt u als werkgever werk bieden aan Oekraïense vluchtelingen?

Neem dan contact op met het WerkgeversServicepunt Midden-Holland. Zij kunnen helpen met vragen en brengen u in contact met mensen uit Oekraïne die aan de slag willen en kunnen. Neem voor meer informatie contact op met Jurgen Doedel, adviseur WSP Midden-Holland via jurgen.doedel@gouda.nl of (06) 43 38 51 96.

Vragen?

Kijk dan op de pagina Opvang Oekraïense vluchtelingen.

Foto: Astrid den Haan