Terug naar het overzicht

Het Super Cool Kidsfeest gaat door!

Het Super Cool Kidsfeest is het afscheidsfeestje van het kindercollege. Tijdens dit gratis feest is er van alles te doen en te beleven voor alle kinderen in Gouda. En dit jaar doen we het nog leuker dan anders: we vieren het vanaf half mei tot en mét de zomervakantie. Gedurende deze periode kunnen kinderen meer dan 50 leuke activiteiten doen op ruim 40 verschillende locaties in Gouda. Daarmee is het Super Cool Kidsfeest niet alleen het grootste, maar ook het langst durende gratis Goudse kinderfeest.

Vanwege het coronavirus kon het Super Cool Kidsfeest vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar is het met de hulp van alle meewerkende organisaties gelukt om het feest te spreiden over meer dan 40 locaties in Gouda. Bovendien zijn de meeste locaties op elk tijdstip van de dag te bezoeken. Op elke locatie kunnen kinderen iets doen. Er zijn activiteiten voor peuters en voor oudere kinderen. En er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Wat de kinderen kunnen doen, wordt uitgelegd in filmpjes die via een QR-code op de locatie te zien zijn.

Op pad met de Super Cool Kidskaart en een smartphone

Om de filmpjes te kunnen zien is een smartphone nodig die QR-codes kan scannen. Daarnaast krijgen alle kinderen ook de Super Cool Kidskaart, waarop alle locaties duidelijk zijn aangegeven. Deze Kidskaart wordt vanaf 10 mei via de scholen en de peuterspeelzalen uitgedeeld. Ook komt er een digitale versie.

Bak iets lekkers voor onderweg en win een workshop

Bij feest hoort taart, of in ieder geval iets lekkers! Dat vinden de kinderen van het kindercollege ook. Maar, omdat het Super Cool Kidsfeest dit jaar niet op één dag en één plek is, was dit een uitdaging. Daar heeft het kindercollege iets op verzonnen. Zij vragen iedereen om zelf iets lekkers te bakken voor onderweg en om een foto van het bakresultaat in te sturen. Inzenders maken kans op een workshop van niemand minder dan de Goudse Saar Huijsmans, de winnares van ‘Heel Holland Bakt Kids’.

Mede mogelijk gemaakt door

Het Super Cool Kidsfeest als afscheidsfeestje van het kindercollege was een idee van het kindercollege van 2017/2018. Het werd voor het eerst in 2018 op de Markt in Gouda gehouden. De coördinatie van het Super Cool Kidsfeest 2021 is in handen van de Brede School Gouda. Het feest wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de volgende Goudse organisaties: AV Gouda, Bibliotheek Gouda, Brede School Gouda, Brokken en Zo, Centric (xplregouda), Centrum voor Jeugd en Gezin, Centrummanager Gouda, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Den Edel Fun to be fit, Gemeente Gouda, GoudaPot, Goudse Schouwburg, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid),  Jodan Boys, Kinderboerderij Goudse Hofsteden, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, SOG, Spel aan Huis, Silent Dragon Kickboksen, SPORT.GOUDA, Steunouder Gouda, Taartje-van-Saartje, Techniekpunt Gouda, Touché Sara, Velocitas en VoorleesExpress.