Terug naar het overzicht

Het nieuwe kindercollege ontmoet B en W

Groepsfoto Kindercollege met B en W

Voor de zomer is het kindercollege geïnstalleerd. De leden van het kindercollege zijn kinderburgemeester Junia en kinderwethouders Nika, Thijmen, Dante, Noor en Kyan. Deze week maakten zij uitgebreider kennis met hun volwassen ‘collega’ met wie ze het komende jaar optrekken. Na de kennismaking bespraken de kinderen hun mooie ideeën en wensen voor Gouda 1 op 1 met hun bestuurder.

Meteen aan het werk

Daarna ging het kindercollege al meteen aan het werk. Tijdens een korte workshop dachten ze als vertegenwoordigers van de kinderen in Gouda mee over de nieuwe bestemming van het stadhuis. Zo vonden ze het allemaal belangrijk dat het stadhuis een trouwlocatie blijft. Andere ideeën waren onder andere een leerplek voor (lokale) geschiedenis, een speciale winkel voor trouwjurken, activiteiten voor kinderen zoals animatie en een tour door het stadhuis, waarbij iedereen verkleed is.

Kindercollege van Gouda

Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De ambtsperiode van het kindercollege duurt ongeveer een schooljaar. De kinderburgemeester en kinderwethouders hebben een ceremoniële functie en vertegenwoordigen de kinderen van Gouda. Het kindercollege is een samenwerking van gemeente Gouda, ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en de Brede School (alle basisscholen van Gouda). De coördinatie ligt bij de Brede School. Wilt u de kinderburgemeester of een kinderwethouder uitnodigen? Vraag dan een publiek optreden aan via het formulier.

Foto: Astrid den Haan