Terug naar het overzicht

Hele maand juni afsluitingen op A12 Den Haag richting Utrecht

De foto laat zien dat er wordt gewerkt aan de snelweg. Er zijn 4 banen afgekruist.

Van 2 juni tot 1 juli voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A12 op het traject van Moordrecht naar knooppunt Oudenrijn. Rijkswaterstaat gaat onder andere het asfalt vervangen. Op 11 doordeweekse dagen in juni zijn 2 van de 4 rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern afgesloten. Daarnaast wordt de A12 10 nachten en 4 weekenden helemaal afgesloten in de rijrichting Den Haag-Utrecht.

Weggebruikers op de A12 moeten rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. Eric Diepstraten, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat in Midden-Nederland: “De hinder kan enorm oplopen als weggebruikers hun gedrag niet aanpassen.” Hij adviseert om tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is de A12 Den Haag richting Utrecht 4 weekenden (7-10, 14-17, 21-24 juni en 28 juni–1 juli) dicht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Alleen het deel tussen oprit Gouda en afrit Reeuwijk is dan nog open. Daarnaast vinden er 10 nachtafsluitingen plaats. Op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken niet beschikbaar van Nieuwerbrug/Harmelen tot aan De Meern.

Meer informatie

Kijk voor de exacte data en tijdstippen van de afsluitingen op de informatiepagina Groot Onderhoud A12 van Rijkswaterstaat en houd deze pagina in de gaten aangezien de planning kan veranderen. Met vragen kunt u ook terecht bij het informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002.