Terug naar het overzicht

Handen uit de mouwen voor NLdoet

Wethouder Anna van Popering-Kalkman haalt brodjes uit de oven in de bakkerij van Gemiva, terwijl wethouder Michiel Bunnik en cliënten en medewerkers van Gemiva toekijken en klappen.

Vandaag, vrijdag 10 maart, en morgen, zaterdag 11 maart, vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats: NLdoet. Ook de burgemeester, wethouders en directie van Gouda staken vandaag de handen uit de mouwen bij de bakkerij van Gemiva.

Wethouder sociaal domein Anna van Popering-Kalkman: “Vandaag, tijdens NLdoet, staan we weer even stil bij hoe onmisbaar vrijwilligers zijn. In het hele land is er aandacht voor het geweldige werk dat vrijwilligers doen. In Gouda krijgen we vandaag letterlijk een kijkje in de keuken. Heel leuk om zo te zien wat hier allemaal gebeurt. En fijn dat we hier als college ook ons steentje aan kunnen bijdragen!”

Gemiva ondersteunt mensen die door een beperking zorg of ondersteuning nodig hebben. Samen met de cliënten hielpen college en directie van gemeente Gouda met het bereiden van een lunch. Zij kregen daarbij hulp en uitleg van koks van de hotelboot en medewerkers van de bakkerij. Dankzij die koks stonden er ook gerechten zoals usi (rijst met bladerdeeg en gehakt) op het menu. Wethouders, burgemeester en directie konden tevreden naar huis, want de bewoners voor wie ze de maaltijd maakten, waren erg te spreken over de geleverde inspanning.

Foto: Astrid den Haan