Terug naar het overzicht

Groene Houtmansgracht dankzij stichting Singelpark

3000 planten, 10 bomen en meer dan 400 vierkante meter extra groen. Dankzij de inspanningen van stichting Singelpark is de Houtmansgracht de afgelopen weken van grijze parkeerkade omgevormd tot een prachtige groene wandelroute langs het water.

Wethouder Thierry van Vugt: “Stichting Singelpark zet zich als bewonersinitiatief al vier jaar met groot succes in voor meer groen rondom de singels van de binnenstad – het Singelpark. De vrijwilligers zijn allemaal enthousiaste bewoners met een groen hart. Zij hebben de afgelopen jaren verschillende plekken onder handen genomen, samen met omwonenden. De Sint Mariewal, het Regentesseplantsoen, het Erasmusplein en de Spoorstraat ondergingen allemaal een groene metamorfose.” 

Hilde Niezen: “Met de oplevering van de Houtmansgracht is een belangrijke groenverbinding gemaakt tussen Houtmansplantsoen en Regentesseplantsoen. Het Houtmanspad wordt deze winter ook nog aangepakt door Singelpark, waarmee de groene verbinding echt compleet is. Het initiatief van Singelpark sluit perfect aan op ons doel om de binnenstad groener te maken. Om de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de binnenstad te vergroten. Meer groen helpt de stad minder warm te worden in de hete zomers. Ook helpt groen om regenwater op te vangen en vast te houden.”

Foto: Stichting Singelpark