Terug naar het overzicht

Groene Bon nog tot en met 7 mei voor huurders beschikbaar

Foto van producten die met de groene bon gekocht kunnen worden, waaronder ledlampen, isolatiemateriaal.

Update 29 april: de einddatum is verplaatst. Huurders kunnen de Groene Bon nog aanvragen tot en met 7 mei in plaats van tot en met 30 april.

De gemeente Gouda biedt de Groene Bon aan. Dit is een waardebon waarmee u voor maximaal € 75,- energiebesparende producten kunt kopen bij de deelnemende bedrijven. Huurt u een woning in Gouda en heeft u de Groene Bon nog niet eerder aangevraagd? Dan kunt u de Groene Bon nog tot en met 7 mei aanvragen. De bonnen voor huiseigenaren zijn niet meer op voorraad.

U kunt de bon inleveren bij het verlichtingsbedrijf Eos, bouwmarkt Gamma (in Gouda) en de webshop van de Woonwijzerwinkel. Na de aanvraag heeft u 1 maand de tijd om de bon uit te geven.

Duurzame producten voor 75 euro

De bon is voor kleine maatregelen die energie besparen, zoals ledlampen, folie voor achter de verwarming, een waterbesparende douchekop, tochtstrips of een timer op de douche. De gemeente wil hiermee laten zien dat bewoners met weinig moeite al energie kunnen besparen. En met de Groene Bon bepaalt u zelf wat u nodig heeft.

Meer investeren in uw huis?

Er zijn verschillende organisaties waar inwoners gratis advies kunnen krijgen: bij een energiecoach of bij het Duurzaam Bouwloket voor technische vragen. Voor inwoners met een koophuis bestaan er verschillende subsidies. De gemeente Gouda geeft bijvoorbeeld subsidie als u een groen dak wilt aanleggen. Via de Rijksoverheid gelden nog meer subsidiemaatregelen, bijvoorbeeld om BTW terug te krijgen van zonnepanelen, of voor dubbel glas of isolatie voor uw huis. Er zijn ook speciale subsidies voor verenigingen van eigenaren (VvE’s) en voor ondernemers.

Foto: Astrid den Haan