Terug naar het overzicht

Gratis compost ophalen in Gouda

Dit is een oud nieuwsbericht.
kleurrijke gemeentetuin vol bloeiende bloemen en struiken.

Groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) is een waardevolle grondstof dat we opnieuw gebruiken. GFT+E afval kan vergist worden. Zo ontstaat er biogas. Hieruit kunnen we groen gas (aardgas) en warmte produceren. Het GFT+E afval dat overblijft na het vergisten, wordt gebruikt om compost van te maken.

Landelijke compostdag

Zaterdag 25 maart is het landelijke compostdag. Compost verbetert de bodemstructuur, houdt voedingsstoffen vast in de grond, stimuleert het leven van bacteriën in de bodem en houdt de grond luchtig. U kunt compost gebruiken voor alle soorten groen. Als bedankje voor het scheiden van het GFT+E afval, kunt u als inwoner van Gouda gratis compost ophalen op de volgende locaties:

  • Dinsdag 21 maart, 8.30 – 11.30 uur: winkelcentrum Bloemendaal
  • Woensdag 22 maart, 8.30 – 11.30 uur: winkelcentrum Goverwelle
  • Donderdag 23 maart, 8.30 – 11.30 uur: parkeerterrein Klein Amerika
  • Zaterdag 25 maart, 8.30 – 11.30 uur: parkeerterrein Klein Amerika

Thuis compost maken

Heeft u geen compostzak kunnen krijgen? U kunt zelf thuis ook compost maken! Dat doet u door groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) te composteren in de tuin of op uw balkon. Als u dit goed doet, heeft u minder afval in uw container én u krijgt er een goede bodemverbeteraar voor terug. Prima te gebruiken voor de planten in huis of tuin.

Foto: Astrid den Haan