Terug naar het overzicht

Gouda sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Gouda is vanaf nu aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Dat betekent dat de gemeente nu rechtstreeks de anonieme signalen over criminaliteit van MMA ontvangt. Op die manier kan de gemeente onder andere sneller ingrijpen en daarmee de veiligheid in de gemeente vergroten. Naast gemeente Gouda hebben andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda zich ook aangesloten. Op die manier kan een regionaal waterbed effect worden voorkomen.

Burgemeester Verhoeve: “Het effectief aanpakken van criminaliteit  kan niet zonder de hulp van onze inwoners. Zij zijn de ogen en oren van onze stad. En wanneer inwoners de meldingen niet bij de politie willen of durven doen, kunnen ze MMA bellen. Een melding bij MMA is absoluut anoniem. Door het aansluiten van de gemeente bij MMA, ontvangt de gemeente zelf ook deze anonieme meldingen. Daar waar een melding voor politie mogelijk niet altijd aanleiding geeft tot actie, kan de gemeente hier veel mee. Of door direct in te grijpen of door een beeld te krijgen wat er speelt in de stad. En melden loont en kan erger voorkomen. Zo zijn door een eerdere anonieme melding  in de berging van een woning 56 flessen lachgas aangetroffen. De flessen zijn na aantreffen direct verwijderd. Lachgasflessen zijn extreem explosiegevaarlijk. Het had heel anders kunnen aflopen in die woonwijk. Ik roep iedereen op, maak melding van situaties die niet kloppen. Bij de politie of anders bij MMA. Samen kunnen we de aanpak van ondermijnende criminaliteit versterken.”

Anoniem melden

MMA is 7 dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.