Terug naar het overzicht

Gouda lanceert nieuwe website over plannen voor mobiliteit

Dit is een oud nieuwsbericht.
Een 2baans weg, met links een kleine vrachtauto, en rechts een personenauto.

Gouda is goed bereikbaar en ligt centraal in Nederland. Dat is een groot voordeel. Om Gouda in de toekomst bereikbaar te houden, voeren we het Verkeerscirculatieplan (VCP) uit. Hierdoor komt er meer ruimte voor fietsers, wandelaars en het openbaar vervoer. Dit staat in het bestuursakkoord ‘Geef Gouda Door’. Om bewoners goed te informeren over de uitvoering van deze plannen lanceert de gemeente nu de nieuwe website ‘Gouda Goed op Weg’.

Wethouder duurzaamheid Michel Klijmij-van der Laan: “Met het VCP zorgen we voor een leefbaar, veilig en duurzaam Gouda. We werken aan duurzame alternatieven voor de auto. Aan de andere kant heeft Gouda een belangrijke centrumfunctie en moet Gouda altijd bereikbaar blijven voor bezoekers, ondernemers en bewoners. Binnen projecten als het VCP zoeken we altijd naar oplossingen om dit op een goede manier bij elkaar te brengen.”

Met de nieuwe website geeft de gemeente in 1e instantie informatie over de 15 projecten waar de komende tijd zichtbaar aan gewerkt wordt. De komende jaren werkt de gemeente aan nog veel meer projecten binnen het VCP.

De website wordt gedurende de projectperiode steeds verder aangevuld en geoptimaliseerd. Nieuwe projecten worden toegevoegd en informatie over lopende projecten wordt met de tijd steeds verder toegelicht. Met de lancering van de nieuwe website kunnen bewoners altijd terecht met vragen en informatie vinden over de werkzaamheden.