Terug naar het overzicht

Gluren bij de duurzame buren

Op de foto staat een stel met het bord van de duurzame huizenroute. Op de achtergrond is een woning te zien.

Op zaterdag 30 oktober en zaterdag 6 november kunt u in Gouda meedoen met de ´Duurzame Huizenroute´. Gouwenaars kunnen op deze dagen bij andere inwoners thuis informatie krijgen over het isoleren van de woning en energiebesparing.

Heeft u energie en geld bespaard door bijvoorbeeld goede isolatie, een warmtepomp of zonneboiler en vindt u het leuk om hierover bij u thuis aan anderen te vertellen? Doe dan mee aan de ´Duurzame Huizenroute´. Tijdens de bezoeken worden de coronamaatregelen gevolgd.

De organisatie van de Duurzame Huizenroute zoekt naar oude en nieuwe woningen met bijvoorbeeld technieken als zonnepanelen, zonnecollectoren, een warmte-terugwin-apparaat, een warmtepomp, zonneboiler, triple glas of HR++. Ook informatie over verschillende soorten isolatie is zeer nuttig. Het maakt hierbij niet uit of het over muren, kruipkelders, vloeren of het dak gaat. Ook maakt het niet uit of uw woning aardgasvrij is of dat u nu bezig bent met verduurzamen.

Aanmelden en bezoektijden

Wilt u meedoen? Meld uw huis aan via de website van de ´Duurzame Huizenroute´. De organisatie van de duurzame huizenroute maakt een schema en bevestigt de tijdstippen voor de bezoekers van uw huis. Deel uw ervaringen en help daarmee anderen.