Terug naar het overzicht

Gezocht: ambassadeurs voor toegankelijkheid in Gouda

Vrouwen zijn aan het winkelen in een kledingwinkel. Ze zitten op een bankje in de winkel en 1 van de vrouwen heeft een blindegeleidestok.

Stelt u zich voor: een winkelgebied waar iedereen, ongeacht beperking, moeiteloos kan winkelen, eten en genieten. De gemeente Gouda streeft naar zo’n omgeving en wil u erbij betrekken.

MKB Toegankelijke Route

Samen met MKB Nederland en Ongehinderd gaat Gouda een MKB Toegankelijke Route ontwikkelen. Het doel van deze route is om de toegankelijkheid van locaties en de openbare ruimte in kaart te brengen. Ondernemers en beheerders van de openbare ruimte ontvangen advies en worden aangemoedigd om de toegankelijkheid te verbeteren.

Ongehinderd app

Het doel is om de toegankelijkheid van Gouda in kaart brengen, zodat iedereen weet welke locaties toegankelijk zijn. Deze informatie vind je straks in de Ongehinderd app en op de website. De gratis app en website worden al door bijna 400.000 gebruikers gebruikt.

Wordt u onze ambassadeur in Gouda?

We zijn op zoek naar inwoners met een beperking die als ambassadeur willen helpen. Ambassadeurs beoordelen de toegankelijkheid en gaan met ondernemers in gesprek. U helpt ons zo bij het creëren van een toegankelijke en inclusieve gemeenschap. Als dank voor uw inzet, spaart u punten die u kunt inwisselen voor leuke beloningen.

Heeft u een beperking en wilt u helpen onze gemeente inclusiever te maken?

Meld u dan aan als ambassadeur. Of kent u iemand die de perfecte ambassadeur zou zijn? Laat het ons weten via gemeente@gouda.nl en ontvang een beloning als u ons aan een geschikte kandidaat helpt!

De MKB Toegankelijke Route is onderdeel van het programma MKB Toegankelijk, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW, dat voortkomt uit het Rijksprogramma ‘Doe onbeperkt mee’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De uitvoerende partner is Ongehinderd.