Terug naar het overzicht

Gerard van Nieuwpoort ereburger van Gouda

Op de foto ziet u ereburger Gerard van Nieuwpoort met zijn familie en burgemeester Pieter Verhoeve.

Gerard van Nieuwpoort is op woensdag 17 april benoemd tot ereburger van Gouda. Tijdens de netwerkbijeenkomst van Gouda Onderneemt in de Gouwekerk werd hij door burgemeester Pieter Verhoeve verrast met de zilveren erepenning van de stad Gouda als blijk van grote waardering voor zijn bijzondere inzet voor Gouda.

De heer Van Nieuwpoort heeft als directeur-bestuurder van het familieconcern Van Nieuwpoort en de Goudse Betonmortel Centrale veel betekend voor Gouda. Zowel voor Goudse ondernemers als voor de Goudse gemeenschap.

Goudse ondernemers

Als ondernemer en betrokken bestuurder heeft hij oog voor de gezamenlijke belangen van Goudse ondernemers. Onbetaald zet hij zich in als voorzitter van de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda (VBG), vicevoorzitter van Gouda Onderneemt en penningmeester bij het Ondernemers Fonds Gouda (OFG). Hij weet mensen te verbinden en te motiveren om gezamenlijk vooruit te komen.

Goudse gemeenschap

Het is een familietraditie van de familie Van Nieuwpoort om aandacht te besteden aan een goede samenleving. In dat kader ondersteunt de heer Van Nieuwpoort activiteiten en projecten die goed zijn voor de Goudse gemeenschap. Veelal is zijn bijdrage bepalend voor het slagen. Hij is onder meer betrokken bij: Goudse IJsbaan, Gouda Beach Experience, Broederschap Sint-Jan, Catharina Gilde, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Museum Gouda en Gouda750.

Gouda 750

Zijn bijdrage aan de viering van Gouda750 is een sprekend voorbeeld van zijn talent en inzet voor de stad. Naast hoofdsponsor, speelde hij ook een cruciale rol bij het Gouda750-project ‘Goudse Iconen’; het kunstproject met 50 uniek beschilderde beelden van kaasmeisjes werd één van de meest spraakmakende en zichtbare projecten van Gouda750.

Gouds Icoon

Eind 2023 is de heer van Nieuwpoort door Gouda Intobusiness uitgeroepen tot Gouds Icoon. Mede onder zijn leiding maakte het Van Nieuwpoortconcern de draai naar een duurzame onderneming. Recent heeft de heer Van Nieuwpoort een stapje terug gedaan. Hij blijft echter onverminderd actief waar het gaat om de belangen van de familie, het bedrijf en het verder helpen van start-ups.

Zilveren erepenning

De zilveren erepenning is een hoge stadsonderscheiding. De penning wordt sinds 1939 in zeer bijzondere gevallen toegekend als blijk van grote waardering en dankbaarheid aan hen die zich voor Gouda in hoge mate inzetten. De ontvanger van de zilveren erepenning wordt ingeschreven in het register van ereburgers van de stad Gouda.