Terug naar het overzicht

Gemeente Gouda zoekt vrijwilliger voor ouderenvoorlichting

Deel van het Huis van de Stad

Heeft u een klik met ouderen en vindt u het belangrijk dat zij zo lang mogelijk prettig zelfstandig kunnen blijven wonen? Dan is deze functie iets voor u! Team ouderenvoorlichting zoekt een vrijwillige ouderenvoorlichter.

Iedere zelfstandig wonende Goudse inwoner van 75 jaar en ouder krijgt elke 5 jaar een uitnodiging voor een huisbezoek door een vrijwillige ouderenvoorlichter. U gaat met de oudere in gesprek over zaken zoals gezondheid, wonen, mobiliteit, financiën en meer. Samen bespreekt u of en hoe de inwoner hulp kan regelen in de eigen omgeving. U vertelt welke voorzieningen, activiteiten en organisaties er in Gouda zijn die verder kunnen helpen.

Wat wordt er van u gevraagd?

Het is belangrijk dat u empathisch en geduldig bent en goed kunt luisteren. Verder vragen we het volgende:

  • U bent zelfstandig en kunt goed samenwerken.
  • U kunt met een computer werken.
  • U bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en bent flexibel.

Wat bieden wij?

U krijgt een onkostenvergoeding en u heeft de vrijheid om zelf uw rooster voor de gesprekken te plannen. Verder bieden we het volgende:

  • U komt in een gezellig team van vrijwilligers en ouderenadviseurs.
  • Elke 6 tot 8 weken is er op maandagochtend een teamoverleg. Tijdens deze overleggen is er ruimte voor bijscholing en wordt er informatie gedeeld.
  • U wordt ondersteund door een professionele ouderenadviseur.
  • U valt onder de vrijwilligersverzekering.

Interesse of meer weten?

Stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl ter attentie van Ingrid Vink of Mary Geerts (adviseurs ouderenvoorlichting). Of bel naar telefoonnummer 14 0182.

Foto: Astrid den Haan