Terug naar het overzicht

Franse studenten Urban Planning bezoeken Gouda

Het bezoek van de studenten van de Sorbonne in Gouda

Gisteren hebben 35 studenten van de Sorbonne universiteit in Parijs (Frankrijk) een bezoek gebracht aan de gemeente Gouda. Vanwege hun studie Urban Planning bezoeken ze deze week meerdere locaties in Rotterdam en omgeving die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van bouwen en wonen in stedelijk gebied.

Op 27 oktober stond Gouda op het programma. De stad waar al eeuwenlang sprake is van bodemdaling en waar een hoop kennis en ervaring is opgedaan. In het Arti Legi pand op de Markt, kregen de studenten een presentatie over de geschiedenis van Gouda en de uitdagingen die bodemdaling heeft voor bouwen en wonen. Via een wandeling door de smalle steegjes en over de Turfmarkt konden ze dit live bekijken.

Verder bezochten ze een deel van de Spoorzone bij de Jamessingel om meer te weten te komen over de hedendaagse uitdagingen rond bouwen en wonen. Bijvoorbeeld voldoende woningen tegenover voldoende groen in een stedelijk gebied. De tour eindigde in het Huis van de Stad waar de studenten in gesprek gingen met wethouder Rogier Tetteroo (Ruimtelijke Ordening).

Grote groep studenten van de Sorbonne in Gouda
Groep Sorbonne studenten in Gouda in een cirkel