Terug naar het overzicht

Feestelijke oplevering zonnedak basisschool De Oostvogel

Wethouders Thierry van Vugt en Michel klijmij - van der laan met twee kinderen en Selina Tuhrer van Eneco met een poster van Zowiezon op de achtergrond en op de tafel voor hun twee aardbollen en houten modellen en lampjes.

Basisschool De Oostvogel is onderdeel van de Stichting de Groeiling. De Groeiling installeerde bij elkaar 800 zonnepanelen op 9 scholen in Gouda en omgeving. De panelen wekken samen ongeveer 275.000 kWh elektriciteit op. Dit is genoeg om deze scholen van energie te voorzien. De Groeiling krijgt hierbij steun van Zowiezon. Zowiezon is een initiatief van de Stichting Schooldakrevolutie en Eneco. Zij geven advies en begeleiding aan scholen voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Afgelopen maandag, 20 februari was er feest omdat het af is.

Wethouder Thierry van Vugt, Onderwijshuisvesting:
”In Gouda zijn heel veel basisscholen met opgeteld veel, in de regel, platte daken. Mooi dat De Groeiling uit eigen beweging werkt aan het duurzaam maken van haar daken. Dat is goed voor het klimaat en voor een lagere energierekening. Daardoor kan er meer geld naar het onderwijs zelf! Een voorbeeld voor andere scholen in de stad.”

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan, Duurzaamheid & Energietransitie:
“De 800 panelen wekken samen ongeveer 275.000 kWh elektriciteit op. Dit is voldoende om de  scholen van de Groeiling waarop deze zonnepanelen liggen van energie te voorzien. Zo gebruiken we de daken in de stad optimaal en dat is hard nodig in de energietransitie.”

Foto: Astrid den Haan