Terug naar het overzicht

Feest op de Markt voor de verjaardag van Gouda

Stadhuis op de Markt in Gouda met de feestvlag van Gouda750 jaar.

Op dinsdag 19 juli is Gouda echt jarig. Op die datum, 750 jaar geleden, verleende Graaf Floris V van Holland stadsrechten aan Gouda. Om de verjaardag van Gouda te vieren, is er dinsdag 19 juli vanaf 9.30 uur een feestje op de Markt, met ijs en muziek!

Door de warmte geen feesttaart XXL

Komende dinsdag wordt misschien wel de warmste verjaardag in de 750-jarige geschiedenis van de stad. In goed overleg met de bakkers hebben we besloten om de feesttaart XXL in deze weersomstandigheden niet aan te bieden aan de stad, maar te verplaatsen naar het eindfeest van Gouda750 in september. Met deze temperaturen is het niet verantwoord om een taart van dit formaat aan te bieden.

We trakteren ijs

Welke traktatie past beter bij een tropisch feest dan ijs? Vanaf 10.00 uur staan de ijscowagens van David’s Gelato, Opa Antonio en Fraciolato voor het Goudse stadhuis op de Markt. Ook de mobiele koffiebus van Kruim is aanwezig. De 1e ijsjes worden uitgedeeld door kinderwethouder Milou van Rooijen (cultuur en onderwijs) en burgemeester Pieter Verhoeve in aanwezigheid van gigant Graaf Floris V van Holland. Op is op!

Echte stadsverjaardag

Komt u ook op het feest? U bent vanaf 9.30 uur van harte welkom op het Goudse Marktplein. Naast ijs is er feestmuziek, onder andere een aubade door een gelegenheidsorkest van De Pionier en st. Caecilia. Ook zal het feestlied ‘Gouda gaat nooit voorbij’ te horen zijn.

Gouwenaars die ook op 19 juli zijn, worden speciaal welkom geheten. Om 10.15 uur vertrekt de Arriva Feestbus. De bus gaat de wijken in om bijna 5.000 Gouda750 cupcakes te bezorgen bij ongeveer 20 zorginstellingen, woonvormen/ dagbestedingen, het Groene Hart Ziekenhuis en buurthuizen. De cupcakes worden gemaakt door ’t Lichtpunt Midden-Holland en Brownies&downieS.