Terug naar het overzicht

Feest op bouwterrein Zuidelijk Stempel Oost

Op de foto ziet u wethouder Jan Kees Oppelaar met huurders van het nieuwbouwproject op het bouwterrein.

Op het bouwterrein van Zuidelijk Stempel Oost is dinsdag 27 februari de start en voortgang van het nieuwbouwproject gevierd. Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden-Holland en de gemeente Gouda proostten gezamenlijk met een grote groep genodigden op de start van de bouw van het gebied. De huurders van de 20 eengezinswoningen van Mozaïek Wonen konden al een kijkje nemen in hun woning.

Zuidelijk Stempel Oost is al zo’n 20 jaar in ontwikkeling. In april dit jaar worden in het laatste plangebied van de wijk de woningen van Mozaïek Wonen opgeleverd en begin 2025 de laatste woningen door Woonpartners Midden-Holland. Wethouder Jan Kees Oppelaar was aanwezig bij het bouwfeest, waarbij ook een wandeling werd gemaakt door het gebied. “Ik vind het heel mooi om te zien dat Gouda Oost zoveel nieuwe betaalbare woningen en extra faciliteiten erbij heeft gekregen. Dat is heel goed nieuws voor veel starters, jonge gezinnen en al die andere Gouwenaars die al lang op een eigen huis zaten te wachten. Dat we nu de volgende stap kunnen zetten in de ontwikkeling en verbetering van Oost is heel belangrijk voor de wijk. En daarmee voor de hele stad Gouda.”

Decennia aan gewerkt

Woonpartners Midden-Holland ontwikkelt op deze locatie in de komende maanden 36 sociale huurappartementen en 12 middenhuur ‘Nul-op-de-meter’ eengezinswoningen. Directeur bestuurder Diederik Hommes van Woonpartners Midden-Holland licht toe: “Met de verschillende partners is de afgelopen jaren hard gewerkt om er een prettige en fraaie wijk te maken, waar een goed leefklimaat voorop staat. Het is daarom fantastisch voor ons om de bouw af te mogen maken en samen met onze partners te proosten op de afrondende fase van de wijkontwikkeling.”
Naast de huurwoningen komen er ook 17 eengezinskoopwoningen aan de Verzetslaan en Sportlaan.

‘Een eigen plek’

Mozaïek Wonen heeft een appartementencomplex met 28 sociale huurappartementen en 20 sociale eengezinshuurwoningen gebouwd. Anne ter Steege, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen benadrukte tijdens het officiële moment trots te zijn op de samenwerking tussen de verschillende partijen. “Kijk waar wij nu met z’n allen staan. Een eigen plek is niet vanzelfsprekend. Er wachten veel woningzoekenden op een goede en betaalbare woonruimte. Mooi dat we hier in Zuidelijk Stempel Oost weer een groep mensen blij kunnen maken met een nieuwe woning.”

Foto: Oscar van der Wijk