Terug naar het overzicht

Extreme weersomstandigheden: afvalinzameling en afvalbrengstations

Aankomende week zijn extreme weersomstandigheden voorspeld. Dit heeft gevolgen voor de afvalinzameling en de openingstijden van de afvalbrengstations.

Afvalinzameling

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het mogelijk dat in verschillende wijken of straten bepaalde afvalstromen komende week niet opgehaald worden. Cyclus doet haar uiterste best om de inzameling volgens schema te laten verlopen. Echter, voor de veiligheid kan het zijn dat zij niet alle routes kunnen rijden. Is uw afval binnen 24 uur niet opgehaald? Dan vragen zij u om uw aangeboden afval binnen te halen. In dit geval verschuift de inzameling van dit type afval naar de eerstvolgende inzameldag voor uw adres.

Tip: GFT+E kan vastvriezen in uw minicontainer. Ons advies is dan ook om de minicontainer voor GFT+E niet aan te bieden.

Cyclus is voorbereid op de weersomstandigheden en zij spannen zich maximaal in om eventueel ongemak tot een minimum te beperken. Wij hopen op uw begrip.

Afvalbrengstations

De weersomstandigheden hebben ook gevolgen voor de afvalbrengstations. Cyclus verzoekt inwoners om een bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen. Bij hevige gladheid of sneeuwval sluiten zij op maandag 8 februari 2021 de afvalbrengstations in Bergambacht, Bodegraven, Gouda en Krimpen aan den IJssel. Meer informatie hierover volgt.

Vragen?

Houd voor de laatste ontwikkelingen de website en/of social media kanalen van Cyclus in de gaten. Raadpleeg www.cyclusnv.nl/afvalkalender of download de Cyclus-app voor de complete afvalkalender en meer informatie over de inzameling van het huishoudelijk afval. Log in met uw postcode en huisnummer.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de Klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur).