Terug naar het overzicht

Eropuit met de kids in de meivakantie!

Kaasboeren, twee kinderen en een paard staan op de Kaasmarkt, naast een stapel grote ronde kazen.

U hoeft niet ver te reizen voor een leuke dag met het gezin. Ontdek hoeveel er in Gouda te beleven is!

Vier Koningsdag en -nacht op de Markt en struin de vrijmarkten af, zoals bijvoorbeeld de bekende Oranjeboulevard op De Raam. Reis op donderdagochtend (behalve op Koningsdag) terug in de tijd tijdens de Gouda Kaasmarkt. Leer meer over kaas bij de Gouda Cheese Experience. Stap hier in een levensgrote kaas, neem de ‘Melkweg’ en sluit af met een minikaasproeverij. Of ontdek het best bewaarde geheim van de knapperigste siroopwafel bij de Kamphuisen Siroopwafelfabriek. Ga naar het Dino Experience Park, net aan de rand van de stad. Hier staan bezoekers oog in oog met meer dan 70 levensgrote dino’s. Ga naar de leukste kidswinkels – zoals de Playtoday LEGO shop – of kies uit de gezellige horeca opties. Zoals bij Keck of Kruim, met een leuke kinderhoek en gerechten voor kids. Zo kunnen de ouders ook rustig van de maaltijd genieten.

Speciale activiteiten

Bij Sport.Gouda, Kinderboerderij de Goudse Hofsteden en in de Chocoladefabriek zijn er tijdens de vakanties extra activiteiten voor kinderen. In Museum Gouda kunnen kinderen met Mara mee op ontdekkingstocht. Ontdek Gouda bij lekker weer van een andere kant met een speurtocht, verkrijgbaar bij VVV Gouda in de Goudse Waag. Of vaar mee op 1 van de grachtentochten van Reederij de IJsel of Bootje Kaas.

Slecht weer?

Kijk dan eens naar het uitgebreide programma van Cinema Gouda, Filmhuis Gouda of de Goudse Schouwburg. En ook bij de indoor speelparadijzen zoals Monkey Town en Ballorig kunnen de kids volop hun energie kwijt. Of spring bij Jumpsquare Gouda, onder begeleiding van echte jumpmasters, tot grote hoogte.

Meer Goudse uit-tips voor jong en oud

Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen is er volop te beleven in Gouda. Kijk voor de volledige Uitagenda op de website van Welkom in Gouda. Volg voor meer tips op Facebook @VVVGouda en op Instagram @VisitGouda.